Junior Account Manager

 • Full-time
 • Nijmegen, Netherlands

Junior Account Manager

Job description

Over Rockstart

Rockstart, een van de eerste startup accelerator met programma’s in verschillende industrieën, is in 2011 in Amsterdam opgericht met het doel startups te helpen in het verkrijgen van toegang tot de markt, kapitaal, kennis en relevante netwerken om snel te groeien. Sindsdien is Rockstart specialist geworden in het bouwen van ecosystemen rondom specifieke industrieën, zoals Digital Health en Smart Energy. Sinds de oprichting heeft Rockstart in 118 startups geïnvesteerd via 11 verschillende accelerator programma’s en de startups ondersteund in het vervolgens verkrijgen van meer dan €45 miljoen aan investeringen en het aannemen van 600+ mensen. Rockstart is een internationaal team van 40+ personen die zich iedere dag volledig inzetten om startups te ondersteunen in hun groei om schaalbaar te worden en zo veranderingen teweeg te brengen die de wereld verbeteren.

Rockstart is aan het groeien! We zijn op zoek naar de meest enthousiaste, slimme en ambitieuze personen om ons team te verrijken. Op dit moment zijn we op zoek naar een Junior Account Manager om het Digital Health team in Nijmegen te versterken. De functie is in de “Investor & Partner” afdeling, en rapporteert direct aan de Chief Commercial Officer.

De rol

Als Junior Account Manager ben je mede verantwoordelijk voor het opbouwen van het beste Digital Health ecosysteem in Nederland. Om dit te bereiken, is het nodig om nieuwe samenwerkingen aan te gaan met top ziekenhuizen, zorgverzekeraars en andere spelers in de Nederlandse zorgsector.


Het is jouw verantwoordelijkheid om ervoor te zorgen dat we de sponsoren en partners vinden in de zorgsector en dat de relaties op zorgvuldige wijze worden beheerd. Je zult nauw samenwerken met de Digital Health Ecosystem director en hem ondersteunen in het sluiten van de deals met de zorginstellingen.


Je zal hoofdzakelijk verantwoordelijk zijn voor: 

 • Het verkrijgen van contactinformatie van beoogde partners en klanten te verkrijgen in de zorgsector en hen via telefoon of email te benaderen.
 • Mede deelnemen aan afspraken met klanten en het ondersteunen van de Digital Health Ecosystem director in het uitvoeren van de vervolgstappen.
 • Het coördineren en helpen schrijven van overtuigende voorstellen voor beoogde klanten die niet alleen de behoeften van de klanten beantwoord, maar tevens helder uiteen zet wat de innovatie mogelijkheden zijn van de betreffende partner en de producten van Rockstart die hierbij aansluiten, zie ook o.a. Onze website: www.stoptalkingdo.com
 • De coördinatie van de creatie van de presentaties/voorstellen aan de beoogde klanten en partners en het behouden van de regie op het succesvol doorlopen van de verschillende fases in de sales funnel.
 • Het bijhouden van het sales plan en het onderhouden van de database in het CRM systeem waar de vooruitgang van de sales deals worden bijgehouden.
 • Het bedenken en initiëren van nieuwe methodes, processen en producten om organisaties in de zorg beter te helpen te innoveren en met startups samen te werken.

Requirements

Wat maakt jou de perfecte kandidaat?  

Je bent precies en gestructureerd in je werk, zelfs in een ongestructureerde omgeving. Je vindt een beetje chaos eigenlijk niet erg; je krijgt juist energie van de spanning & actie en je kunt zo laten zien wat je kan! Je hebt een commerciële en klantgerichte mindset en je ziet snel kansen en hebt nieuwe ideeën. Dit blijkt uit je vaardigheden om overtuigende presentaties en voorstellen te maken.  Je bent niet snel van streek en je schrikt niet terug van discussies. Je bent altijd enthousiast om nieuwe mensen te leren kennen en je kan goed luisteren, samenvatten en alles vertalen naar concrete volgende stappen.

Je kunt strikt zijn wanneer nodig, en je bent assertief wanneer de situatie daarom vraagt, bijvoorbeeld wanneer je geen helder antwoord hebt op een vraag. Je bent blij om het grootste gedeelte van je tijd sales processen te managen, nieuwe verbindingen te leggen, verschillende zorg-instellingen en hun innovatievraagstukken beter te leren kennen, daar commerciële voorstellen voor te maken en ervoor te zorgen dat alles goed verloopt.

Verplichte eisen:

 • Een Bachelor diploma of equivalent;
 • 2-3 jaar werkervaring in een vergelijkbare functie (business development, account / project management, klantenservice);
 • Kennis van sales processen;
 • Ervaring in het creëren van presentaties en zakelijke voorstellen;
 • Een gestructureerd manier van werken met oog voor detail;
 • Vloeiend in Nederlands. Engels is een pre;
 • Uitstekende communicatie vaardigheden en de competentie om met verschillende persoonlijkheden samen te werken; 
 • Proactief, ondernemend, resultaat-georiënteerd, Getting Things Done attitude en de zelfstandigheid om in een niet-hiërarchische omgeving productief te werken; 
 • Ervaring in het werken met CRM systemen is een pré;
 • Ervaring in het werken met startups en/of (innovatie) bedrijven is een pré;
 • Ervaring in de zorg is een pré;

Bonus punten: 

We werken graag samen met werknemers die iets extra toevoegen, dus we moedigen je aan om in je motivatie enige speciale kennis of ervaring toe te lichten waarvan je denkt dat het van grote waarde is voor Rockstart en het beoordelen van je sollicitatie.

Start: zo snel mogelijk.

Beschikbaarheid: 40 uur per week.

Contract: Het is een lange-termijn functie, maar we zullen starten met een tijdelijk contract.  

Vergoeding: Salaris zal gebaseerd worden op basis van je kennis en werkervaring.
Locatie: Nijmegen


Om meer te weten te komen over de werkcultuur @ Rockstart zie deze pagina.