Sales Associate

 • Full-time
 • Amsterdam, Netherlands

Sales Associate

Job description

Over Rockstart

Rockstart, een van de eerste startup accelerators met programma’s in verschillende industrieën, is in 2011 in Amsterdam opgericht met het doel startups te helpen in het verkrijgen van toegang tot de markt, kapitaal, kennis en relevante netwerken om snel te groeien. Sindsdien is Rockstart specialist geworden in het bouwen van ecosystemen rondom specifieke industrieën, zoals Digital Health en Smart Energy. In ons HQ in Amsterdam hosten we een internationale gemeenschap van getalenteerde ondernemers. Rockstart Spaces is een van de beste plekken in Nederland om een bedrijf te starten, gelijkwaardige mensen te ontmoeten, kennis te delen en samen te werken.

De rol

Om een gezonde bezettingsgraad van onze kantoor- en evenementenruimte te behalen en te handhaven, zoeken wij een commercieel georiënteerde, hands on Sales Associate, die enthousiast is om onze community diensten aan startups en andere partijen aan te bieden. Op een gemiddelde dag speur je on- en offline voor leads, plan je bezichtigingen in, verzamel je feedback, houd je het contact warm met prospects, sluit je lidmaatschappen af en boek je reserveringen van de evenementenruimte.

Samen met onze Community Growth Manager Andrii en Head of Spaces Marlies, anticipeer je de constante dynamiek in teamgrootte van de jonge startups die in ons gebouw werken. Jouw grootste focus ligt op het handhaven van een gevulde en betrokken pipeline van startups die wachten om deel te worden van onze gemeenschap, evenals het verzekeren van doorlopende inkomsten uit ons evenementenruimte.


Wat je doet:

 • Bouw een sales pipeline van startups en andere potentiële gebruikers voor verschillende Rockstart Spaces-aanbiedingen;
 • Actief contact opnemen met deze leads;
 • Converteer leads naar gebruikers van ons kantoor en / of evenement en parkeerplaatsen;
 • Vergroot creatief de zichtbaarheid van Rockstart Spaces on en offline;
 • Creëer verkoopplannen en tijdlijnen, rekening houdend met de zeer dynamische startup markt;
 • Selecteer de juiste startups voor een relevante en bloeiende startup gemeenschap.


Requirements

Wat maakt jou de perfecte kandidaat?

Je houdt van verkopen. Zodra je weet dat wat je verkoopt een voordelig voorstel is, kun je niet wachten om de juiste klant hiervoor te achterhalen en deze ervan te overtuigen dat ze dit nodig hebben. Je wordt super blij wanneer een prospect in een klant verandert, maar je bent ook van de open en eerlijke communicatie. Je houdt niet van het verkopen van bullshit: je weet dat je iets aanbiedt dat ze ook echt willen, ze moeten het zich alleen nog realiseren. En door jouw eerlijkheid en openheid mogen mensen je graag en vertrouwen ze je. Je floreert in een hectische omgeving waar strakke deadlines en veranderende omstandigheden je alleen maar meer doelgericht maken.


Wat moet je hebben:

 • 1-2 jaar ervaring in een commerciële rol;
 • Bewezen vermogen om leads te overtuigen en binnen te halen;
 • Affiniteit met startups, alsmede het vermogen om met allerlei bedrijven en individuen te verbinden voor onze evenementenruimte;
 • Vloeiend in het Nederlands en Engels;
 • Proactieve, ondernemende en resultaatgerichte houding met de capaciteit om effectief te werken in een niet-hiërarchische omgeving.

Bonus punten:

 • Ervaring op de vastgoedmarkt.

Startdatum: ASAP

Beschikbaarheid: 40 uur per week.

Duur: Dit is een lange termijn positie. We beginnen met een tijdelijk contract.

Salaris: Op basis van ervaring en kennis.

Locatie: Amsterdam

Als je nog vragen hebt over de rol, aarzel dan niet om contact op te nemen met Floran van der Harst (floran@rockstart.com).

Raadpleeg de sectie Work @ Rockstart van deze pagina voor meer informatie over onze werkcultuur.